عوارض زياد نشستن و راه هاي پيشگيري از آن
نوشته شده توسط : مونا احمدی

خطرات زياد نشستن
كارشناسان برجسته بر اين باورند كه نشستن مي‌تواند مانند سيگار كشيدن موجب تاثيرات منفي بر سلامت افراد باشند، البته اگر تاثيرات منفي آن از سيگار بيشتر نباشد. مطالعات حاكي از آن است كه نشستن به مدت طولاني خطر ابتلا به ديابت، حملات قلبي عروقي و يا ابتلا به انواع خاصي از سرطان را افزايش مي‌دهد.

در يك مطالعه‌ي ۱۴ ساله بر روي ۱۸۵۰۰۰ شركت كننده كه نتايج آن در مجله‌ي بيماري‌هاي همه‌گير در امريكا منتشر شد، نشان داد كه زمان نشستن مستقيما با مرگ‌ومير در ارتباط است. شايد شگفت انگيزترين نكته اين باشد كه اين نتيجه فارغ از ميزان فعاليت بدني شركت‌كنندگان بوده و كاملا تائيد شده است. خطرات نشستن به اندازه كافي روشن است، در مجله‌ي پزشكي استراليا مقاله‌ايي به چاپ رسيد مبني بر اينكه نشستن طولاني مدت پشت ميز مي‌تواند “خطرناك” باشد، همين امر پزشكان و كارفرمايان را ترغيب نمود تا جايگزين‌هايي را تجويز يا درنظر بگيرند.

نشستن، به ويژه نشستن روي صندلي، بهاي سنگيني بر سلامت تحميل مي‌كند، زيرا اساسا عملكرد بدن را مختل مي‌كند. هنگامي كه در صندلي فرو مي‌رويد، عضلات رها مي‌شوند، مفاصل ران سفت شده و ستون فقرات تقريبا خشك مي‌شوند. در وضعيت نشسته جريان خون كند مي‌شود، كه بر فعاليت مغز و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي تاثير گذار است باعث ايجاد هموروئيد مي شود و حتي خطر لخته شدن خون را افزايش مي‌دهد. صندلي شما همچنين مي‌تواند موجب اُفت چشمگيري در توليد آنزيم‌هاي چربي‌سوز و كالري‌سوز باشد.

واقعيت اين است كه ما براي نشستن‌هاي طولاني بر روي صندلي در طي روز طراحي نشده‌ايم. ما براي راست قامت ماندن و فعاليت تكامل يافته‌ايم. هنگامي كه از روي صندلي بلند مي‌شويم، زنگ بيدارباش بدن به صدا در مي‌آيد. ايستادن عضلات بيشتري را درگير مي‌كند، خون را به جريان مي‌اندازد و شما را هوشيارتر و باانرژي‌تر مي‌كند. مفاصل ران را بازتر مي‌كند و به ستون فقرات اجازه مي‌دهد تا آزادانه پيچ بخورند.

 

خطرات زياد نشستن,نشستن,عوارض زياد نشستن

ايستادن در حين انجام كارها حصار نشستن‌هاي طولاني در طي روز را مي‌شكند

 

راهكارهايي براي كمتر نشستن
با اين حال پادزهر نشستن‌ در طول روز، ايستادن در تمام روز نيست. بدن ما بهترين واكنش را زماني از خود نشان مي‌دهد كه از آن به‌شيوه‌هاي مختلف بهره ببريم، از جمله پياده‌روي كردن، ايستادن، خم شدن و حتي اسكوات رفتن. جايگزين نمودن روش‌هايي براي تغيير موقعيتتان، فرهنگ صندلي محور را به چالش مي‌كشد. چند روش خلاقانه براي كاهش زمان نشستن كه همواره مي‌توان امتحان نمود عبارتند از:

1- يكي از وعده‌ها‌ي غذايي خود در روز را ايستاده‌ ميل كنيد. نشستن در حين غذا، موجب مي‌شود تا زمان كلي نشستن شما افزايش يابد. حتي‌الامكان صبحانه را روي كانتر آشپزخانه بخوريد، يا ناهار را در مكان‌هايي با ميزهاي بلند ميل كنيد. ايستادن در حين غذا خوردن ابدا بدان معنا نيست كه مجبوريد سريع‌تر غذا بخوريد و يا غذاهاي نامرغوب بخوريد. كيفيت و نحوه‌ي غذا خوردن مي‌تواند كاملا مشابه نشستن بر روي صندلي باشد.

2- هر شب صندلي خود را به سمت ميزتان هل دهيد. صبح روز بعد، وضعيت غير معمول صندلي يادآوري مي‌كند تا كمي بيشتر روي پاهاي خود بايستيد. سعي كنيد كاري ايستاده را براي صبح برنامه‌ريزي كرده يا پياده‌روي نمائيد. روز خود را ايستاده شروع نمائيد، تا بدنتان بيدار شود و در تمام روز فعال بماند.

3- ۱۵ دقيقه روي زمين بنشينيد. در فرهنگ گره‌خورده‌ي ما با صندلي، بزرگسالان زمان زيادي براي نشستن روي زمين صرف نمي‌كنند. در نتيجه، بخشي از تحرك خود را از دست مي‌دهند. با ۱۵ دقيقه نشستن روي زمين مي‌توان آن تحرك را دوباره بدست آورد. چنانچه فرزند داريد، آن‌ها نيز عاشق پيوستن به شما بر روي زمين و خواندن يك داستان يا بازي كردن، خواهند شد. روي زمين بنشينيد و بخش اول برنامه‌ي تلويزيوني موردعلاقه خود را تماشا كنيد يا كتابي بخوانيد.

4- برخي از كارهايتان را ايستاده انجام دهيد. به عنوان مثال صحبت كردن با تلفن، مرور مدارك يا چك كردن فيس‌بوك. كارتان هر آنچه كه هست، به آن تنوع ببخشيد. ايستادن در حين انجام كارها حصار نشستن‌هاي طولاني در طي روز را مي‌شكند.

با همين توصيه‌هاي كوچك، در مسير روزي با نشستن‌هاي كمتر و حركت‌هاي متنوع‌تر گام برداريد. به صندلي‌هاي زندگي خود استراحتي دهيد و ببنيد در طول روز چقدر احساس بهتري خواهيد داشت.

منبع : healthmag.ir




:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 آبان 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: